Wanneer je voor het eerst een auto gaat kopen, kan het best verwarrend zijn waar je nou precies op moet letten. Er spelen zoveel factoren mee dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Als student spelen voornamelijk de kosten een belangrijke rol. Je moet echter verder kijken dan enkel de aanschafprijs. Waar je allemaal op moet letten lees je in dit artikel!

Orienteren

Voordat je actief op zoek gaat naar mogelijke auto’s, moet je eerst voor jezelf helder hebben wat voor een auto je zoekt. Waar moet de auto nog meer aan voldoen naast dat de kosten niet al te hoog zijn. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een grote kofferbak hebt, gebruik je de auto vooral in de stad of ben je op zoek naar een milieubewuste auto? En hoeveel heb je te besteden voor de aanschaf? Wanneer je dit allemaal helder hebt kun je een shirtlist maken met interessante auto’s.

Waar op letten bij beoordelen auto?

Wanneer je alles helder hebt, zie je ongetwijfeld interessante opties op internet. Wanneer je deze auto’s in eerste instantie gaat beoordelen, let dan onder andere op de kilometerstand. Hoe minder er mee gereden is, hoe minder slijtage aan de auto. Kijk verder wanneer de laatste APK was en wanneer de V-snaar voor het laatst vervangen is. Het vervangen van de V-snaar is namelijk een flinke investering. Voor je vaste kosten is ook het verbruik en het gewicht van de auto van belang. Hoe zwaarder de auto, hoe meer je betaalt voor je verzekering en wegenbelasting.

Na aankoop

Wanneer je bent over gegaan op het kopen van een auto, dien je nog enkele dingen in orde te maken. Zo moet je eerst de auto overschrijven op jouw naam. Daarnaast is het verplicht om een autoverzekering te hebben. Je kan hier zelf kiezen hoe uitgebreid je je wilt verzekeren. Je kan hier autoverzekeringen online vergelijken.