Het kopen van een nieuwe woning is iets waar veel tijd en moeite in gaat zitten. Wanneer het eenmaal is gelukt om je droomhuis te bemachtigen, valt er nog genoeg te regelen. Dit is zelfs dusdanig veel dat het goed is om te werken met een checklist en de verschillende opties op een rijtje te zetten. In dit artikel geven we je een zetje in de goede richting!

Verzekeringen

Voor je woning zijn er verschillende opties voor zowel binnen- als buiten het huis. Voor je inboedel is het aan te raden een inboedelverzekering af te sluiten. Deze is relatief goedkoop en dekt schade bij vrijwel elk product in huis. Voor de woning zelf kan je een woonverzekering afsluiten, dit wordt ook wel de opstalverzekering genoemd. Hierbij ben je gedekt bij schade door brand, storm en inbraak.Dit is ook allemaal los af te sluiten, zo kan je bijvoorbeeld ook enkel een brandverzekering afsluiten.

Gas en licht

Het beste is om zo snel mogelijk een gas- en licht leverancier uit te kiezen. Over het algemeen duurt het namelijk 3 tot 4 weken voordat het kan worden aangesloten. En ook tijdens het klussen wil je gebruik kunnen maken van warm water en verlichting. De reguliere prijzen van de aanbieders zijn vrijwel gelijk, enkel het gebruik van gas en licht in daluren zou wat kunnen afwijken.

Internet en telefonie

Ook voor een Alles in 1 pakket geldt dat je dit bijtijds moet aanvragen, dit duurt namelijk normaal gesproken ook een maand. De mogelijkheden voor een Alles in 1 pakket verschilt vaak per adres. Zo is niet elke aanbieder mogelijk op elk adres en kan de ene aanbieder op een adres wel glasvezel leveren en de andere niet.