Een reisverzekering heeft de potentie om u veel onnodige kosten te besparen.

Zeker wanneer u meerdere keren per jaar naar het buitenland gaat kan het verstandig zijn uzelf (en uw gezin) goed te verzekeren. Onnodig verzekeringen is echter bij geen enkele verzekering verstandig. Om het risico te vermijden dat u teveel betaald aan uw reisverzekering vindt u hier alvast 4 tips om te besparen op uw reisverzekering.

 

  1. Een kortdurende of doorlopende reisverzekering

Wanneer u meer dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat (alleen of met uw gezin) is een doorlopende reisverzekering meestal de voordeligste keuze.

Gaat u echter minder vaak op vakantie dan is het goedkoper om per vakantie afzonderlijk een reisverzekering af te sluiten. Belangrijk is ook uw reisverzekering stop te zetten in één jaar waarvan u zeker weet weinig te zullen gaan reizen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het jaar waarin u verhuist of het jaar waarin uw gezin wordt uitgebreid met de komst van een kind.

 

  1. Verzeker u niet dubbel voor medische kosten

Voordat u een reisverzekering afsluit is het verstandig om te informeren bij uw zorgverzekeraar voor welke medische kosten u bent verzekerd in het buitenland.

 

Bij een basiszorgverzekering worden de medische kosten in het buitenland vergoed tegen de Nederlandse kostprijs. Wanneer u behandeling in het buitenland meer kost betekent dit dat u het verschil zelf moet bij betalen. Wanneer verwacht deze kosten niet zelf te kunnen betalen dan doet u er goed aan om dit risico te verzekeren. Bent u echter aanvullend verzekerd, en bevat deze verzekering ook een extra dekking voor het buitenland? Dan is het voor u niet nodig medische kosten mee te verzekeren in uw reisverzekering.

 

  1. Welke landen dekt uw reisverzekering

Wanneer u ieder jaar binnen Europa op vakantie gaat is het voor u niet nodig om een reisverzekering met wereldwijde dekking af te sluiten. Reisverzekeringen met alleen een Europadekking zijn vaak iets goedkoper.

 

  1. Verzeker uw auto alleen mee als het nodig is

Met name tijdens autovakanties is het belangrijk dat u kunt rekenen op hulp wanneer u tijdens uw vakantie te maken krijgt met autoproblemen. Veel reisverzekeringen bieden daarom een extra dekking aan voor automobilisten. Voordat u besluit uw om uw auto mee te verzekeren in uw reisverzekering is het verstandig om de voorwaarden van uw bestaande autoverzekering te bestuderen. Sommige autoverzekeraars bieden ook hulp bij pech in het buitenland. Daarnaast vergoeden veel allrisk verzekeringen noodreparaties langs de weg.